Kattenluik

in het

zwart


Wist je dat er kattenluiken in het zwart bestaan?

We herkennen de situatie: je hebt zorgvuldig prachtige deuren in hardhout, aluminium of staal uitgekozen met oog voor detail en afwerking en vervolgens zou je er een lelijk en goedkoop uitziend wit plastic luikje moeten inzetten!

Doodzonde. 

Da’s nu net de reden waarom we, jaren geleden, ons eigen honden & kattenluikje ontwierpen. Dat was eveneens het startschot voor wat vele jaren later tot Tomsgates geleid heeft. 


De houten luiken die we maken zijn standaard verkrijgbaar in een wit- of grijs geoliede afwerking (erg mooi !) maar ook in naturel uitvoering. Naturel wil zeggen dat het luik volledig klaar is om af te werken afgewerkt met olie, vernis of verf, … zoals je zelf mooi vindt. Ook in het zwart dus ! Het is volledig gemonteerd en opgeschuurd. Je kan meteen aan de slag.

Wijzelf werken niet af met speciale verven om de eenvoudige reden dat we niet 100 procent zeker zijn van de juiste kleur, satiné of glasafwerking, … Beter en eenvoudiger is het om het ter plaatse te doen, met dezelfde verf als die je gebruikt hebt voor je andere hout. Hierdoor kan je zwarte kattenluik hetzelfde zwart zijn als je raamkozijnen of deuren. Zo ben je zeker van het resultaat. 


Tot slot kan je nog kiezen tussen Rubberwood en Eik. Na de behandeling zijn ze beide even duurzaam. Het verschil zit’ m in de nerven. Rubberwood is niet diep generfd waardoor je een gladde afwerking krijgt na het schilderen met verf. Eik is meer generfd waardoor de structuur van het hout nog zichtbaar is na het schilderen. 


Wie zei dat kattenluikjes lelijk moeten zijn ? ;-)

Weetje: Wist je dat een kat en plekje nodig heeft waar hij zich terug kan trekken als hij wilt ontsnappen van de drukte?  Idealiter zorg je er dus voor dat dit een plek is ver weg van de rommel en het lawaai. Katten vinden het tijdens dit soort situaties fijn om weg te kruipen of om op hoge schuilplaatsen te zitten. Zorg ervoor dat je kat tijdens  veranderingen in huis te allen tijde toegang heeft tot zijn belangrijke voorzieningen, zoals een voer- en drinkbak, kattenbak, krabpaal en slaapplaats.