Wat bepaalt de prijs van onze luiken ?
Let's get real !
26 januari, 2021 door
Wat bepaalt de prijs van onze luiken ?
Ivan Vandevivere

Onze passie: honden- en kattenluiken maken die er goed uitzien én echt kwalitatief zijn omdat we weten dat we zo honden- en kattenbaasjes kunnen overtuigen om hun dier een beetje welverdiende vrijheid te gunnen. Ten alle tijden rustig een plasje kunnen doen of, wanneer de tijd rijp is, even flirten met de kat van de buren… daar heeft elk beestje toch recht op.

Maar op onze luiken staat een prijs. En we doen graag uit de doeken waarom onze luiken kosten wat ze kosten.


Grootste creatie, kleine impact

Een Tomsgates luik heb je voor een hele tijd (misschien zelfs voor de negen levens van je kat). Niet enkel hun levensduur maakt onze luiken duurzaam, maar ook het gebruik van kwalitatief hout uit verantwoord bosbeheer draagt daartoe bij. Bovendien worden de luiken vervaardigd in België in een fatsoenlijk atelier, door onze eigen vakmensen. Niet alleen omdat we dat prettig vinden en de kwaliteit dan kunnen garanderen, maar ook omdat dat de impact van onze luiken op het milieu nog kleiner maakt t.o.v. andere, overzeese geproduceerde exemplaren.


Let’s get real

Allemaal goed en wel, maar jij wil graag concrete cijfers? Laat ons dan transparant zijn: een uur productie kost ons, volgens de boekhouder, ongeveer 50,00 EUR. Onze vakmannen spenderen ongeveer een halve dag (ongeveer 4 uur) aan het liefdevol vervaardigen van jouw luik. 4 x 50 euro = 200 euro.

Voeg daar nog de prijs van het hout, stalen slotjes, rubberen flappen, verzending, huur van het kantoor, bestelwagen, BTW, etc. aan toe en dan zie je de teller nog meer de hoogte ingaan. We hebben onze prijzen dus niet zomaar gekozen. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.


De staart van het verhaal

Waar het uiteindelijk allemaal op neerkomt is dit: wij proberen onze luiken, onze passie, op een duurzame én lokale manier te verwezenlijken. Weet dus dat, wanneer je één van onze producten koopt, je terechtkomt bij mensen die met veel liefde iets moois en kwaliteitsvol voor jou en je dier maken. En dat is priceless, toch? ;-)