Hondenluik

Als ze binnen of buiten willen, is er geen houden aan ! Je kan van de dankbare hondenogen genieten als je portier speelt, maar gun jullie beide 😊 ook het comfort van een hondenluik.

Een Tomsgates luik is:

tochtvrij en isolerend,

veilig afsluitbaar

stil, maakt geen klapgeluiden

We hebben hondenluiken voor in deuren en glas maar extra comfortabel zijn onze luiken met dubbele flap voor in de muur. Ze zijn eenvoudig zelf te installeren of je kan onze plaatsingsdienst mee online bestellen.

Hier koop je een luik waar jullie samen jarenlang plezier aan zullen hebben.

Deur

Nipper

B 20 x H 24 cm

Bouncer

B 28 x H 40 cm

Beethoven

B 32 x H 45 cm

Muur

Nipper

B 20 x H 24 cm

Bouncer

B 28 x H 40 cm

Beethoven

B 32 x H 45 cm

Vind het luik dat bij jouw hond past:

Vier afmetingen hondenluiken, welke kiezen ?

Meet je hond van de grond tot aan de schouders van de voorpoten.

  1. Is jouw hond op de schouders minder dan 35 cm groot ? Neem dan het Nipper luikje. Maar je hebt een brede hond, een Engelse Bulldog bijvoorbeeld ? Dan doe je de deur-test: zet de deur 20 cm open en roep je hond binnen. Lukt het ? Dan is het Nipper (Small) luik geschikt, anders neem je toch maar beter het Jake (Medium) luik van 24 cm. .
  2. Is jouw hond op de schouders 35 à 50 cm groot ? Dan neem je het Jake (Medium) luik.
  3. Het meest verkochte luik is het Bouncer (Large) luik voor honden met schouderhoogte tussen de 50 en 60 cm
  4. En voor de grootste honden is er het Beethoven luik. Twijfel je of het luik breed genoeg is ? Zet je deur 32 cm open en roep de hond binnen. Lukt het niet ? Dan kan je ons contacteren om een nog groter luik op maat te maken.

Neem je luik niet te groot, maar je twijfelt, geef dan het voordeel van de twijfel aan de hond en neem een maatje groter !

Een hondenluik in glas, in een muur, buitendeur of binnendeur?

  • Hondenluik in dubbel glas: dat is werk voor een glasplaatser. Hij zal het raam komen opmeten om het te vervangen. Zorg dat jouw luik bij jou geleverd is wanneer de glazenmaker komt opmeten. Dan kan hij ook de precieze afmetingen van het luik nemen en komt het zeker goed !
  • Hondenluik in deur: ons hout, rubber, aluminium, … is van dezelfde kwaliteit als binnen- of buitendeuren. Een échte deur-in-je-deur.
  • Hondenluik in muur: het meest comfortabel door de twee flaps (aan de binnen- en buitenmuur) waartussen een isolerende luchtlaag ontstaat. Da’s wat we aanraden vanuit een technisch standpunt.
Voordelen

Waarom Tomsgates?

Isolerend, tocht- en winddicht

Vandaar het hout op onze flaps: de flap is van zacht rubber dat tochtvrij afsluit en de houten lamellen houden dat zachte rubber strak in vorm, jarenlang ! De houten lamellen isoleren daarenboven tegen de kou.

En als de wind echt té gek wordt, is er een massief houten afsluitdeur, dan is het luik potdicht.

Veilig, onopvallend

Ieder luik wordt geleverd met een 2 cm dikke massief houten nachtdeur die veilig afsluit met een stalen slot. Je kan gerust zijn: die deur houdt jouw huisdier veilig binnen en beschermt daarenboven tegen inbraak.

Door hout te gebruiken op de flap, valt ons luik daarenboven minder op in jouw deur of muur dan een doorzichtig plastic luik.

Stil, geen klapgeluid

De soepele flap valt geruisloos dicht dankzij de zachte rubber-op-rubber sluiting, geen klapperende klep dus.

Ook geen piepende scharnieren of slotjes die dichtvallen … stil !

Een heel verschil voor jouw nachtrust en die van de buren ;-)  

Zelf jouw hondenluik installeren of het laten plaatsen ?

In België, Nederland, Groot Brittanië en Californië (USA) hebben we installateurs en kan je de plaatsing online mee-bestellen. We contacteren je dan enkele dagen later om af te spreken.

Zeer comfortabel: we plaatsen stof-arm en nemen alle afval mee.

Maar eerlijk, als je het gat in de deur of de muur zelf kan maken … is de rest van het werk erg gemakkelijk. Geen gewriemel met kleine fragiele onderdelen: enkel kwalitatief materiaal dat prettig werkt. Een leuk project voor een handige klusser.

Voor een hondenluik hout gebruiken ?

Inderdaad, omdat je van hout veel plezier hebt: het is isolerend, mooi, voelt prettig aan, …

En ons hout onderhoudt gemakkelijk omdat het bewerkt is met olie zodat vuil niet kan binnendringen. Als je dus enkele malen per jaar het luik met een geolied doekje opwrijft, blijft het vele jaren in prima conditie.

En je kan onze luikjes ook “naturel” bestellen om ze af te werken zoals je zelf mooi vindt: heb je graag jouw hondenluik zwart, blauwgrijs, … ? Het kan !

Mooi en duurzaam. Gewoon perfect. Onze terriërs zijn er dol op.

Els Demey
05/06/2021