Hondenluik

Als ze binnen of buiten willen, is er geen houden aan ! Je kan van de dankbare hondenogen genieten als je portier speelt, maar gun jullie beide 😊 ook het comfort van een hondenluik.

Een Tomsgates hondenluik is:

tochtvrij en isolerend,

veilig afsluitbaar

stil, maakt geen klapgeluiden

We hebben hondenluiken voor in deuren en glas maar extra comfortabel zijn onze hondenluik met dubbele flap voor in de muur. Ze zijn eenvoudig zelf te installeren of je kan onze plaatsingsdienst mee online bestellen.

Hier koop je een hondenluik waar jullie samen jarenlang plezier aan zullen hebben.

Tomsgates Draught-free, insulated, secure and quiet dog door - Trappes pour chien - etanche au vent, isolante, secure et silencieuse avec installation - Tochtvrij, geïsoleerd, veilig en stil hondenluik met installatieservice

Mooi en duurzaam. Gewoon perfect. Onze terriërs zijn dol op hun hondenluik.

Els Demey
05/06/2021

Deur

Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/09/NIPPER-Small-Pet-Door-For-in-a-door-testen-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/JAKE-_-Medium-Hondenluik-_-Voor-in-een-deur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/BOUNCER-_-Large-Hondenluik-_-Voor-in-een-deur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/XLND-BEETHOVEN-_-Extra-Large-Hondenluik-_-Voor-in-een-deur-Naturel-Voor-installatie-in-een-deur-tot-6-cm-dik-Rubberwood-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )

Muur

Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/NIPPER-_-Small-Katten-en-Hondenluik-_-Voor-in-een-muur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/JAKE-_-Medium-Hondenluik-_-Voor-in-een-muur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/BOUNCER-_-Large-Hondenluik-_-Voor-in-een-muur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/BEETHOVEN-_-Extra-Large-Hondenluik-_-Voor-in-een-muur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )

Vind het hondenluik dat bij jouw hond past:

Vier afmetingen hondenluiken, welke kiezen ?

Meet je hond van de grond tot aan de schouders van de voorpoten.

Small Hondenluik: Nipper

Is jouw hond op de schouders minder dan 35 cm groot ? Neem dan het Nipper hondenluikje. Maar je hebt een brede hond, een Engelse Bulldog bijvoorbeeld ? Dan doe je de deur-test: zet de deur 20 cm open en roep je hond binnen. Lukt het ? Dan is het Nipper (Small) hondenluik geschikt, anders neem je toch maar beter het Jake (Medium) hondenluik van 24 cm.

Naar Nipper (S) voor in een deur of Nipper (S) voor in een muur

Medium hondenluik: Jake

Is jouw hond op de schouders 35 à 50 cm groot ? Dan neem je het Jake (Medium) hondenluik.

Naar Jake (M) voor in een deur of Jake (M) voor in een muur

Large hondenluik: Bouncer

Het meest verkochte luik is het Bouncer (Large) luik voor honden met schouderhoogte tussen de 50 en 60 cm

Naar Bouncer (L) voor in een deur of Bouncer (L) voor in een muur

XL hondenluik: Beethoven

En voor de grootste honden is er het Beethoven luik. Twijfel je of het luik breed genoeg is ? Zet je deur 32 cm open en roep de hond binnen. Lukt het niet ? Dan kan je ons contacteren om een nog groter luik op maat te maken.

Neem je luik niet te groot. Maar als je twijfelt, geef dan het voordeel van de twijfel aan de hond en neem een maatje groter !

Naar Beethoven (XL) voor in een deur of Beethoven (XL) voor in een muur

Hondenluik in dubbel glas

Dat is werk voor een glasplaatser. Hij zal het raam komen opmeten om het te vervangen. Zorg dat jouw luik bij jou geleverd is wanneer de glazenmaker komt opmeten. Dan kan hij ook de precieze afmetingen van het luik nemen en komt het zeker goed !

Hondenluik in een binnendeur of buitendeur

Ons hout, rubber, aluminium, … is van dezelfde kwaliteit als binnen- of buitendeuren. Een échte deur-in-je-deur.

Hondenluik in de muur

Het meest comfortabel door de twee flaps (aan de binnen- en buitenmuur) waartussen een isolerende luchtlaag ontstaat. Da’s wat we aanraden vanuit een technisch standpunt.

De voordelen
van een houten hondenluik

Tochtvrij, isolerend en winddicht

Vandaar het hout op de flaps van onze hondenluiken: de flap is van zacht rubber dat tochtvrij afsluit en de houten lamellen houden dat zachte rubber strak in vorm, jarenlang ! De houten lamellen isoleren daarenboven tegen de kou.

En als de wind echt té gek wordt, is er een massief houten afsluitdeur, dan is het hondenluik potdicht.

Veilig afsluitbaar tegen inbraak

Ieder hondenluik wordt geleverd met een 2 cm dikke massief houten nachtdeur die veilig afsluit met een stalen slot. Je kan gerust zijn: die deur houdt jouw huisdier veilig binnen en beschermt daarenboven tegen inbraak.

Door hout te gebruiken op de flap, zijn is ons hondenluik daarenboven minder opvallend in jouw deur of muur dan een doorzichtig plastic luik.

Stil, geruisloos. Geen klapgeluid.

De soepele flaps van onze hondenluiken vallen geruisloos dicht dankzij de zachte rubber-op-rubber sluiting, geen klapperende klep dus.

En ook de scharnieren van onze hondenluiken zijn ontworpen om geen piepende lawaaitjes te maken en we hebben geen slotjes die dichtklappen … stil !

Doordachte hondenluiken die een heel verschil maken voor jouw nachtrust en die van jouw buren 😴

Zelf jouw hondenluik installeren of het laten plaatsen ?

In België, Nederland, Groot Brittanië en Californië (USA) hebben we installateurs en kan je de plaatsing online mee-bestellen. We contacteren je dan enkele dagen later om af te spreken.

Zeer comfortabel: we plaatsen jouw hondenluik stof-arm en nemen alle afval mee.

Maar eerlijk, als je het gat in de deur of de muur zelf kan maken … is de rest van het werk erg gemakkelijk. Geen gewriemel met kleine fragiele onderdelen: enkel kwalitatief materiaal dat prettig werkt. Een leuk project voor een handige klusser.

Waarom voor een houten hondenluik kiezen ?

Omdat je van hout veel plezier hebt: het is isolerend, mooi, voelt prettig aan, …

En ons hout onderhoudt gemakkelijk omdat het bewerkt is met olie zodat vuil niet kan binnendringen. Als je dus enkele malen per jaar het luik met een geolied doekje opwrijft, blijft het vele jaren in prima conditie.

En je kan onze luikjes ook “naturel” bestellen om ze af te werken zoals je zelf mooi vindt: heb je graag jouw hondenluik zwart, blauwgrijs, … ? Het kan !

Save Your Cart
Share Your Cart