1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Kan een honden- of kattenluik tochtvrij en isolerend zijn ?
Technisch

Kan een honden- of kattenluik tochtvrij en isolerend zijn ?

Met hout en rubber maken we een geïsoleerd kattenluik en een tochtvrij hondenluik.

We hebben honden- en kattenluiken ontworpen in 2014 om huisdieren binnen- en buiten te laten maar voor de baasjes is het dan weer belangrijk dat de kou buiten blijf en de warmte binnen. Niet onmogelijk, we hebben hout gekozen omdat het van nature isoleert en rubberen om de beste afdichting te krijgen.

Standaard honden- en kattenluiken hebben de kwalijke reputatie om winterkou vlot binnen te laten: ze durven tochten. De flap is doorgaans een dun plastic plaatje in een goed geïsoleerde terrasdeur en vormt als dusdanig een echte koudebrug. Als je vervolgens logischerwijs denkt aan afsluiten kan je er enkel een dunne metalen of plastic plaat voorschuiven.

Nog erger is een honden of kattenluik in een buitenmuur: een gat maken in een 30 cm dikke spouwmuur en deze vervolgens afdichten met een plastic plaatje? Neen, dit kan in deze huidige tijden van crisis en hoge energiekosten echt niet. Dit kunnen we ons eenvoudigweg niet meer permitteren.

Deurtjes toe dus. Erg jammer voor onze geliefde huisdieren die zo genieten van het vrij in-en uitlopen in de winterse tuin en jammer voor het mooie schrijnwerk waaraan honden en katten gaan krabben als ze naar buiten willen. En natuurlijk ook pech voor jou want als “dierportier” moet je dag en nacht klaarstaan om je huisdieren binnen en/of buiten te laten.

Kortom dit alles staat dwars op alle moeite die we doen om onze woningen warm, comfortabel en behaaglijk te maken op een energiebewuste manier. Een alternatief is natuurlijk om geen honden of kattenluik meer te plaatsen maar wij hebben een betere oplossing. Wij hebben alle mogelijke energiezuinige antwoorden om jouw energie-en comfortprobleem in een oogwenk op te lossen.

Isolerende materialen

In de eerste plaats willen we het hebben over onze materiaalkeuze. Hout, rubber (en lucht) zijn niet alleen erg duurzame materialen. Ze hebben uit zichzelf ook nog eens isolerende eigenschappen.

De combinatie van deze materialen zorgt op zich al voor een positief effect op uw isolatieprobleem. Als je er meer over wil weten, we hebben er een apart artikel over geschreven die de drie manier beschrijft hoe onze luiken geïsoleerd zijn.

Maar de materialen allen zijn niet voldoende, het luik moet ook goed geïnstalleerd worden.

Onze plaatsing

Onze manier van plaatsen is, in combinatie met de duurzame, kwaliteitsvolle en mooie materialen ons échte paradepaardje. We zorgen voor een op maat gemaakte oplossing voor elk probleem. Of je nu een spouwmuur moet voorzien van een hondenluik of een volle, dikke deur moet uitrusten met een kattenluik. Wij plaatsen deze vakkundig, isolerend en dus energievriendelijk.

Zo zijn jouw honden en kattenluiken klaar tegen de kou en kunnen de broodnodige extra energiecentjes worden uitgespaard.

Je viervoeter blij maken met een luik? Bekijk ons aanbod

Delen: