1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Het beste alternatief: een mooi houten kattenluik of hondenluik !
Tips & Tricks

Het beste alternatief: een mooi houten kattenluik of hondenluik !

Dat onze luiken geen klap-lawaai maken, is een voorbeeld van doordachte materiaalkeuze.
Lees hier waarom we kiezen voor hout, rubber, staal, …

Rubber & magneten … voor de stilte

Toen onze overburen een luik bij ons bestelden, wisten we dat ze hun buren een plezier zouden doen: geen geklapper meer ‘s nachts.

Onze rubber flap sluit op rubberen zijprofielen en onderaan op het hout. Er is dus niets dat kan klapperen. In de rubber flap hebben we de magneten verzonken zodat ook die geen lawaai kunnen maken.

Maar eigenlijk is deze rubber geen echt rubber meer want dat scheurde en bleef niet mooi in vorm. We hebben met specialisten uit de silicone-industie een product ontwikkeld dat … niet meer scheurt, wat wel erg belangrijk is voor de duurzaamheid, in het bijzonder van grote hondenluiken !

Aluminium & staal … voor de stevigheid

Een luik moet ook sterk zijn, erg sterk ! Als een flap scheurde, was het op de plaats waar het aan het kader vastgemaakt is. En daar passen we een aluminium systeem toe dat we niet zelf bedacht hebben: het is de manier waarop het zeil vastgemaakt wordt aan de mast van een zeilschip. Ik moet je niet vertellen dat dit érg duurzaam is. In het bijzonder voor ons hondenluik XXL: eindelijk een hondenluik dat het geweld van grote honden aan kan !

Staal gebruiken we in de sloten van onze afsluitdeuren. Enerzijds om er voor te zorgen dat slimme katten of stevige honden niet zélf het slot open krijgen, maar ook voor de veiligheid.

Hout … mooi in jouw woning

Hout isoleert zeer goed tegen de koude: de flap voelt niet koud aan in de winter omdat die langs beide kanten bekleed is met 1 cm dikke lamellen. Door de houten lamellen blijft de flap ook altijd mooi in vorm. We zijn hier uniek in, vandaar dat we er een patent op genomen hebben.

Wij hebben voor hout gekozen omdat het veel mooier dan plastic. Het is een veel gebruikt materiaal in woningen voor ramen en deuren. Om er voor te zorgen dat het ook lang mee gaat, gebruiken we rubberwood. We maken ook luiken in eik, padouk, … maar rubberwood is onze geliefde standaard houtsoort. Het is het hout van “uitgeleefde” rubberbomen uit verantwoord bosbeheer. Het is duurzaam hout dat lang goed blijft, ook in vochtige omgevingen, als het wat bescherming krijgt. Wij kunnen het voor jou oliën maar je kan ook een naturel versie kopen die je zelf kan afwerken met olie of verf. Veel onderhoud is er niet nodig: jaarlijks even controleren en de geoliede versies indien nodig wat bijwerken met een houtolie.

Vakmensen … we maken er iets moois van

Deze materialen worden door onze vakmensen met zorg tot een mooi luik gemaakt. We geven je graag een inkijk in onze productie-unit in Aartselaar, België.

De materialen die we voor onze luiken gekozen hebben, zijn zeker niet de materialen die je verwacht voor een honden- of kattenluik. Maar toch liggen ze voor de hand omdat het de materialen zijn die je ook in jouw woning terugvindt.

Je viervoeter blij maken met een luik? Bekijk ons aanbod

Delen: