1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Inbraakveilig en op slot ! Onze houten honden- en kattenluiken.
Voordelen

Inbraakveilig en op slot ! Onze houten honden- en kattenluiken.

Verhalen over inbrekers die door hondenluiken of kattenluiken binnenkomen doen de ronde maar wat is er van waar ? Met zekerheid weten we het niet, laten we dus toch maar voorzichtig zijn en ons luik zo goed mogelijk beveiligen.

De verhalen die de ronde doen gaan in beide richtingen: inbrekers die door kattenluiken kruipen om binnen te dringen maar ook inbrekers die liever de huizen met hondenluiken vermijden omwille van de hond. Statistieken hebben we niet gevonden maar laten we toch maar beter voorzichtig zijn en maatregelen nemen waar we kunnen.

Door een kattenluik van 20 op 24 cm zal niemand binnen kunnen, maar wat met de grotere hondenluiken ? Achter een groot luik … zit een grote hond ! Er zullen niet veel mensen zijn die vrijwillig op handen en voeten voor een grote, vreemde hond willen gaan zitten, oog-in-oog. Zeker niet als je op die manier een hond z’n territorium binnendringt en daarenboven zelfs je handen niet kan gebruiken om je te verdedigen. Een heel risico om bij de neus genomen te worden, letterlijk !

Daarenboven is er het verrassingseffect. Wij hebben zelf een erg waakzame Cavalier King Charles van 20 cm hoog en hooguit 10 kilogram. Als die keffend komt aangelopen zal ze niet veel indruk maken. Maar achter haar volgt met enige vertraging de verrassing: een diep grommende Bull Mastiff van 70 kilogram die nogal op z’n privacy staat. Een altijd-lieve hond, maar ik geef geen garantie op wat er dàn zou gebeuren.

En wat dan met de vakanties ? Als het huis er duidelijk verlaten bij staat. De plastic hondenluiken voorzien een schuifdeurtje, soms van metaal, maar dat is van zo’n povere kwaliteit dat een klein, stil duwtje volstaat om het open te maken.

We hebben er twee oplossingen voor gevonden:

Het ligt voor de hand: een degelijke afsluitdeur !

Onze afsluitdeuren zijn van 2 cm dik massief hout. Ook dat krijg je kapot, maar het zal niet ongemerkt gebeuren en heel wat moeite vragen. Het hengsel en het slot zijn van staal, je zal merken dat er zorg en aandacht besteed is aan de deur, het is iets dat deel uitmaakt van het gehele concept.

Omdat we dit belangrijk vinden, is het dan ook geen optie waar je bijkomend voor moet betalen, een afsluitdeur wordt standaard bij ieder luik van de webshop bijgeleverd.

Maar zeer verrassend: het ziet er niet uit als een hondenluik !

Stel dat in de gevel van de woning op deze foto een “gewoon” hondenluik had gezeten.

Dàt zou pas opgevallen hebben.

Nu zal een aandachtige voorbijganger, die zich zou afvragen wat het is, vermoeden dat het een rooster kan zijn, één of andere versiering, … Wie zou vermoeden dat dit een hondenluik is ?

Niets is volledig inbraakveilig, maar door er toch wat dieper over na te denken en met enkele extra inspanningen hebben we onze luiken toch een stap in de goede richting gebracht ! Zet ook het geluid op bij het filmpje, je hoort gewoon dat het soliede is.

Je viervoeter blij maken met een luik? Bekijk ons aanbod

Delen: