1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Een mooi houten kattenluik in glas of hondenluik in een glazen deur ?

Een mooi houten kattenluik in glas of hondenluik in een glazen deur ?

Het is allemaal mogelijk: een kattenluik in een glazen deur, een hondenluik in een schuifraam of in de schuifpui, enzovoort. Maar hoe begin je er aan ? Wij zijn geen glasplaatsers maar onze deurluiken worden ook in glas geplaatst. Hier zijn onze ervaringen !

Hoe maak je een hondenluik of een kattenluik in glas?

Een bestaand raam aanpassen kan niet want het isolerende gas tussen de glaspanelen zou ontsnappen. In een atelier of glasfabriek kan wel een gat gemaakt worden in glas tijdens de productie. Het is een werk voor professionelen.

Je zal dus een nieuw glas moeten aankopen waar het gat voor jouw honden- of kattenluik op maat in gemaakt wordt. Daarna moet het raam met het gat naar jou vervoerd worden. Dit is allesbehalve vanzelfsprekend: het is een groot risico om een raam met een gat in te vervoeren. Het glas is, door het gat, erg fragiel en kan snel breken. Om het glas zo kort mogelijk te vervoeren, zoek je best een glaszetter in jouw buurt.

Je begrijpt meteen waarom niet alle glazenmakers eraan willen beginnen. Maar glaszetters in vele landen hebben intussen al met onze luiken gewerkt. Contacteer ons dus gerust want we kennen misschien iemand in jouw buurt die jou kan helpen om voor jou een raam te installeren met een honden- of kattenluik.

large dog door and cat flap installed in a glas door

Wat kost een kattenluik in glas?

Het glas waar het luik in geplaatst wordt, is erg hoogwaardig. Het moet immers grote temperatuurschommelingen kunnen opvangen en het gat creëert extra spanning in het glas. Om te vermijden dat het glas barst wanneer bijvoorbeeld de deur dicht slaat of bij te grote temperatuursverschillen, wordt vaak gehard dubbelglas gebruikt.

Om te vermijden dat je binnenkort alweer een nieuw raam moet aankopen, ga je dus niet voor het goedkoopste, maar wel voor het meest kwalitatieve materiaal. Laat je goed adviseren.

Rond of rechthoekig? Meestal zie je ronde gaten maar een rechthoekig gat is perfect mogelijk. Een rechthoekig katten- of hondenluik in glas is érg mooi, maar wel duurder dan een rond.

Waarom een houten luik in glas?

Je kan op de foto zien dat een houten katten-of hondenluik erg mooi bij een glazen raam past. In het bijzonder omdat het rechthoekig is, zoals de kader van jouw raam. Het past bijeen.

Hout is daarnaast ook de enige geschikte materiaal om de koude buiten te houden. Denk even aan een plastic luik met een flapje van enkele millimeters dik: een koudebrug om koud van te worden! Onze houten luiken zorgen voor een betere isolatie. Het houten kader brengt sowieso geen koude van buiten naar binnen, de soepele flap sluit goed af en is bekleed met houten lamellen van 1 cm dik aan beide kanten. Een beter isolerend katten- of hondenluik voor in jouw raam vind je niet. En als het weer dan toch te guur wordt, kan je alles potdicht afsluiten met een houten afsluitdeur van bijna 2 centimeter dik.

Tot slot, onze luiken zijn gebouwd om lang mee te gaan. Als je gaat investeren in een op maat gemaakt raam, wil je er ook lang plezier van hebben !

Is er een alternatief voor een kattenluik of een hondenluik in glas ?

Heb je een deur om een luik in te plaatsen? Het installeren van een katten- of hondenluik in een deur is erg kosten-efficiënt: het is gemakkelijk zelf te installeren of wij installeren het voor jou.

Sta zeker ook even stil bij een kattenluik in de muur. Ons hondenluik en kattenluik voor in een spouwmuur hebben twee flaps hebt aan het luik: één aan de binnenmuur, de andere aan de buitenmuur. Tussen deze twee flaps ontstaat een isolerende luchtlaag … érg comfortabel ! En als je opziet tegen het werk: we kunnen een honden- of kattenluik installeren in een muur voor jou, stofarm en we nemen al het afval mee.

Je viervoeter blij maken met een luik? Bekijk ons aanbod

Delen:

Save Your Cart
Share Your Cart