Kattenluik

Van Siamees poesje tot Maine Coon huistijger, ze gaan allemaal graag binnen en buiten. Soms geniet je van het portier spelen, maar gun jullie beiden ? ook het comfort van een luikje.

Een Tomsgates luikje is:
tochtvrij en isolerend,
veilig afsluitbaar
stil, maakt geen klapgeluiden

We hebben kattenluiken voor in deuren en glas maar extra comfortabel zijn onze luiken met dubbele flap voor in de muur. Onze luiken zijn eenvoudig zelf te installeren of je kan onze plaatsingsdienst mee online bestellen.

Hier koop je een luikje waar jullie samen jarenlang plezier aan zullen hebben.

Deur

Nipper

B 20 x H 24 cm

Muur

Nipper

B 20 x H 24 cm

Drie afmetingen kattenluiken, hoe kiezen?

Doe de deur-test: zet je deur open op de breedte van het luik en roep de kat binnen. Wanneer het comfortabel lukt, heb je de juiste breedte:

Felix (XS) luik
zet je deur 12 cm open en roep je kat binnen. Lukt het ? Neem dan het Felix (XS) kattenluik.

Nipper (S)
Zet je deur 20 cm open en roep de kat binnen. Als dat vlotjes gaat, neem dan het Nipper (S) kattenluik. 

Jake (M)
Zet je deur 24 cm open. Lukt het dan pas heb je het Jake (M) luik nodig.

Een kattenluik in glas, in een muur, buitendeur of binnendeur?

  • Kattenluik in dubbel glas: dat is werk voor een glasplaatser. Hij zal het raam komen opmeten om het te vervangen. Laat dan ook meteen jouw luik opmeten, dan komt het zeker goed !
  • Kattenluik in deur: ons hout, rubber, aluminium, … is van dezelfde kwaliteit als binnen- of buitendeuren. Een échte deur-in-je-deur.
  • Kattenluik in muur: het meest comfortabel door de twee flaps (aan de binnen- en buitenmuur) waartussen een isolerende luchtlaag ontstaat. Da’s wat we aanraden vanuit een technisch standpunt.
Voordelen

Waarom Tomsgates?

Isolerend, tocht- en regendicht

Vandaar het hout op onze flaps: de flap is van zacht rubber dat tochtvrij afsluit en de houten lamellen houden dat zachte rubber strak in vorm, jarenlang ! De houten lamellen isoleren daarenboven tegen de kou.

En als de wind echt té gek wordt, is er een massief houten afsluitdeur, dan is het luik potdicht.

Veilig, onopvallend

Ieder luik wordt geleverd met een 2 cm dikke massief houten nachtdeur die veilig afsluit met een stalen slot. Je kan gerust zijn: die deur houdt jouw huisdier veilig binnen en beschermt daarenboven tegen inbraak.

Door hout te gebruiken op de flap, valt ons luik daarenboven minder op in jouw deur of muur dan een doorzichtig plastic luik.

Stil, geen klapgeluid

De soepele flap valt geruisloos dicht dankzij de zachte rubber-op-rubber sluiting, geen klapperende klep dus.

Ook geen piepende scharnieren of slotjes die dichtvallen … stil !

Een heel verschil voor jouw nachtrust en die van de buren ;-)

Zelf jouw kattenluik installeren of het laten plaatsen ?

In België, Nederland, Groot Brittanië en Californië (USA) hebben we installateurs en kan je de plaatsing online mee-bestellen. We contacteren je dan enkele dagen later om af te spreken. Zeer comfortabel: we plaatsen stof-arm en nemen alle afval mee.

Maar eerlijk, als je het gat in de deur of de muur zelf kan maken … is de rest van het werk erg gemakkelijk. Geen gewriemel met kleine fragiele onderdelen: enkel kwalitatief materiaal dat prettig werkt. Een leuk project voor een handige klusser.

Voor een kattenluik hout gebruiken ?

Inderdaad, omdat je van hout veel plezier hebt: het is isolerend, mooi, voelt prettig aan, …

En ons hout onderhoudt gemakkelijk omdat het bewerkt is met olie zodat vuil niet kan binnendringen. Als je dus enkele malen per jaar het luik met een geolied doekje opwrijft, blijft het vele jaren in prima conditie.

En je kan onze luikjes ook “naturel” bestellen om ze af te werken zoals je zelf mooi vindt: heb je graag jouw kattenluik zwart, blauwgrijs, … ? Het kan !

[feedbackcompany_reviews]

Het kattenluik is gewoon een juweeltje om te zien! En de installatie  is in één woord perfect!

Clara Claes
08/02/2021