Kattenluik in dubbel geïsoleerd glas van een schuifraam geïnstalleerd door Tomsgates. tochtvrij en inbraakveilig.

Kattenluiken

Van Siamees poesje tot Maine Coon huistijger, ze gaan allemaal graag binnen en buiten. Soms geniet je van het portier spelen, maar gun jullie beiden 😊 ook het comfort van een kattenluikje.

Een houten kattenluik is:

tochtvrij en isolerend,

veilig afsluitbaar

stil, maakt geen klapgeluiden

Hier koop je een kattenluikje (met installatie ?) waar jullie samen jarenlang plezier aan zullen hebben.

Het kattenluik dat netjes afsluit
keer-op-keer … jarenlang

De voordelen
van een houten kattenluik

Tochtvrij, isolerend en winddicht

De houten lamellen houden het zachte rubber strak in vorm, jarenlang ! Het hout isoleert daarenboven tegen de kou.

En als de wind echt té gek wordt, is er een massief houten afsluitdeur, dan is het kattenluik potdicht.

Veilig afsluitbaar tegen inbraak

Ieder kattenluik wordt geleverd met een 2 cm dikke massief houten nachtdeur die veilig afsluit met een stalen slot. Je kan gerust zijn: die deur houdt jouw huisdier veilig binnen en beschermt daarenboven tegen inbraak.

Door hout te gebruiken op de flap, is ons kattenluik daarenboven minder opvallend in jouw deur of muur dan een doorzichtig plastic luik. En door de ondoorzichtige flap zal een vreemde kat het niet als ingang zien.

Stil, geruisloos. Geen klapgeluid.

De soepele flaps van onze kattenluiken vallen geruisloos dicht dankzij de zachte rubber-op-rubber sluiting, geen klapperende klep dus.

En ook de scharnieren van onze kattenluiken zijn ontworpen om geen piepende lawaaitjes te maken en we hebben geen slotjes die dichtklappen … stil !

Doordachte kattenluiken die een heel verschil maken voor jouw nachtrust en die van jouw buren 😴

Tevreden klanten
sinds 2014

Het kattenluik is gewoon een juweeltje om te zien !  En de installatie  is in één woord perfect !

Clara Claes – 08/02/2021

Kies het juiste kattenluiken voor in jouw muur, deur of glas
van kleinste Siamees tot de grootste Maine Coon

Deur of glas

Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/10/felix-extra-small-kattenluik-voor-in-een-deur-test-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/09/NIPPER-Small-Pet-Door-For-in-a-door-testen-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/JAKE-_-Medium-Hondenluik-_-Voor-in-een-deur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )

Muur

Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/NIPPER-_-Small-Katten-en-Hondenluik-_-Voor-in-een-muur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )
Array ( [0] => https://www.tomsgates.com/wp-content/uploads/2023/08/JAKE-_-Medium-Hondenluik-_-Voor-in-een-muur-1-300x300.png [1] => 300 [2] => 300 [3] => 1 )

Drie afmetingen kattenluiken, hoe kiezen?

Doe de deur-test: zet je deur open op de breedte van het kattenluik en roep de kat binnen. Wanneer het comfortabel lukt, heb je de juiste breedte:

Extra Small kattenluik: Felix

zet je deur 12 cm open en roep je kat binnen. Lukt het ? Neem dan het Felix (XS) kattenluik voor plaatsing in een deur of in glas. Om door een spouwmuur te gaan zou de de lange tunnel te nauw worden, daarvoor heb je minstens het Nipper (S) kattenluik nodig met een wat bredere en hogere tunnel.  

Small kattenluik: Nipper

Zet je deur 20 cm open en roep de kat binnen. Als dat vlotjes gaat, neem dan het kattenluik Nipper (S) voor door glas, een deur of voor door een muur

Medium kattenluik: Jake

Zet je deur 24 cm open. Lukt het dan pas heb je het Jake (M) kattenluik nodig. Deze hebben we ook voor door een deur of glas, of door een muur.

Een kattenluik in glas, in een muur, buitendeur of binnendeur?

Kattenluik in dubbel glas 

dat is werk voor een glasplaatser. Hij zal het raam komen opmeten om het te vervangen. Laat dan ook meteen jouw kattenluik opmeten, dan komt het zeker goed !

Kattenluik in een binnendeur of buitendeur

Ons hout, rubber, aluminium, … is van dezelfde kwaliteit als binnen- of buitendeuren. Een échte deur-in-je-deur.

Kattenluik in een muur

Dat is het meest comfortabel door de twee flaps (aan de binnen- en buitenmuur) waartussen een isolerende luchtlaag ontstaat. Da’s wat we aanraden vanuit een technisch standpunt.

Kattenluik in dubbel geïsoleerd glas van een schuifraam geïnstalleerd door Tomsgates. tochtvrij en inbraakveilig.
Mooi houten kattenluik in de grijze kleur van de deur geschilderd door Tomsgates voor een moderne design interieur

De voordelen van een houten kattenluik

Inderdaad, omdat je van hout veel plezier hebt: het is isolerend, mooi, voelt prettig aan, …

En ons hout onderhoudt gemakkelijk omdat het bewerkt is met olie zodat vuil niet kan binnendringen. Als je dus enkele malen per jaar het kattenluik met een geolied doekje opwrijft, blijft het vele jaren in prima conditie.

En je kan onze kattenluikjes ook “naturel” bestellen om ze af te werken zoals je zelf mooi vindt: heb je graag jouw kattenluik zwart, blauwgrijs, … ? Het kan !

Zelf jouw kattenluik installeren of het laten plaatsen ?

In België, Nederland, Groot Brittanië en Californië (USA) hebben we installateurs en kan je de plaatsing online mee-bestellen. We contacteren je dan enkele dagen later om af te spreken. Zeer comfortabel: we plaatsen het kattenluik stof-arm en nemen alle afval mee.

Maar eerlijk, als je het gat in de deur of de muur zelf kan maken … is de rest van het werk erg gemakkelijk. Geen gewriemel met kleine fragiele onderdelen: enkel kwalitatief materiaal dat prettig werkt. Een leuk project voor een handige klusser.

Kattenluik en hondenluik snel en professioneel laten plaatsen door de installateur van Tomsgates in België, Nederland, Groot Brittanië en California Verenigde Staten
Save Your Cart
Share Your Cart