Energie sparen ?

Plaats een geïsoleerd kattenluik of een isolerend hondenluik !

De herfst, een prachtig seizoen, maar ook hét moment om erop te letten dat we de koude buiten houden en de warmte lekker binnen bewaren. Zeker nu, nu we met z’n allen op zoek zijn naar manieren om energie te besparen en ons elektriciteits- en gasverbruik te beperken, is een geïsoleerd luik een prima investering!

Wij ontwerpen en produceren zelf onze luiken, bestand tegen het belgische weer en komen met drie oplossing om een luik te isoleren.

Isolatie #1


de beklede rubber flap


Onze flaps zijn van 2,5 mm dik rubber, bekleed langs beide kanten met 1 cm dik hout, da’s 2 cm hout ! Het rubber voelt op zich al niet koud aan, het 2 cm hout komt bijna overeen met de dikte van de panelen die we doorgaans uit de deur zagen: dat zijn ook meestal houten panelen van zo’n 2 à 3 cm dik. Je vervangt dus met iets gelijkaardig.

                       


Isolatie #2

de dubbele flap


Onze muurluiken hebben twee flaps: één aan de binnenmuur en één aan de buitenmuur. Op die manier creëer je een isolerende luchtlaag tussen beide, net zoals de spouwmuur waar je net een gat in gemaakt hebt (of laten maken hebt door ons). Zéér comfortabel !
 
 
                                                                                                                                                                                            

Isolatie #3

een échte afsluitdeur


Tenslotte, als de winter écht diep gaat, kan je de afsluitdeur van 2 cm dik massief hout gebruiken om het luik potdicht af te sluiten. Opnieuw creëer je een spouw tussen de flap en de deur waardoor die luchtlaag ook nog mee isoleert.
 
 

Je huisdiertje blij maken én besparen op je energiefactuur?

Ontdek snel welk luik bij jullie past!