Ons verhaal

Hoe kan onze hond de tuin in als we gaan werken? En wie gaat vannacht 10 minuten in de kou staan?

De start

Hoe Tomsgates ontstond

Dit was ons probleem toen we in 1998 als jong gezin een hond in huis namen. We installeerden plastic luikjes maar het resultaat kennen jullie: ze waren niet bestand tegen Acqui, onze levenslustige boxer.

We hebben dan maar zelf een luik ontwikkeld: een stevige houten klep die hij niet kapot kreeg. Het tochtte wel en maakte een hels lawaai maar het luik overleefde, ook bij Cahors, de nog zwaardere bordeaux dog.

Hoe we verder gingen

Maar wat met kleine honden en katten?

Maar met Tinta, de onderkomen Cavalier King Charles waren we terug bij af: het frêle hondje kreeg de zware klep niet open.

Het werd zelfs gevaarlijk als de klep dichtviel wanneer ze mee naar buiten glipte. En voor katten zou het helemaal niet te doen zijn. Toen kwamen we op een idee dat dé doorbraak bleek te zijn: een soepele flap met houten lamellen.

Die flap maakte geen lawaai meer, de kleine King Charles kreeg de onderste lamellen met gemak open en door de soepele flap sloot goed af tegen regen en wind.

Tijdloos vertrouwen

Na 15 jaar de eerste klant

Na vele jaren bleek de flap het nog steeds prima te doen (ook bij Merlot, een Mastino van 80 kg), zodat we in 2013 beslisten om het concept te patenteren en er een website over te maken. Na een week werden we gecontacteerd door onze eerste klant.

Sindsdien hebben we onze producten door-ontwikkeld: de dichting met dubbele rubbers, de flap sluit geruisloos, we gebruiken tropisch hout uit verantwoord bosbeheer, het luik is gemakkelijk te installeren en we hebben een eigen installatiedienst, we maken ook luiken voor in de muur met dubbele flap, …

Nadat de diertjes gelukkig zijn … de baasjes

Een goed functionerend luikje is prima voor onze honden en katten. Stil openen en sluiten en wind & regendicht zijn, is belangrijk voor de baasjes. Maar er is meer.

Er zijn geen mooie plastic luikjes. We dragen nochtans allemaal zorg voor onze woning en daar hoort een fatsoenlijk, verzorgd luik bij. Ja, dat kost wat want ze worden hier lokaal door gediplomeerde schrijnwerkers gemaakt van kwalitatieve materialen.
Dat zie je er aan en je haalt het er uit door de levensduur.

Wij zijn met niets anders bezig dan onze luikjes. Waar we de durf vandaan halen om dit te doen ? De warme positieve reacties die we krijgen van onze klanten. Kijk zeker even op facebook , Instagram.

Interesse?

Bestel jouw katten- of hondenluik

Save Your Cart
Share Your Cart