Veelgestelde vragen

Vind alle antwoorden op de meest gestelde vragen over onze producten en diensten. Of je nu op zoek bent naar informatie over het plaatsen van een bestelling, het retourneren van een luik of het oplossen van een probleem, we hebben de antwoorden die je nodig hebt.

Het antwoord op je vraag toch niet gevonden? Neem dan gerust contact op via het contactformulier en we helpen je graag verder.

Hoe gaat mijn hond of kat met het luik om?

Mijn hond of kat zal er niet door willen.

null

Voor een hond of een poes is een hondenluik of poezenluik veel meer dan een speeltje: het is vrijheid, de mogelijkheid om z’n behoeft buiten “z’n nest” te doen, uitbreiding van z’n territorium, contact met de huisdier-vriendjes van de buren, …

Als je dus een dier hebt dat aanvankelijk wat schuw is om het luik te gebruiken, toon hem dat het luik een doorgang is, blokkeer z’n gebruikelijke weg en wees dan geduldig, geef ‘m de tijd om zelf de mogelijkheden te beseffen … dan komt het zeker goed ! We hebben al heel wat tips & tricks gekregen van klanten, lees zeker onze blog hierover.

Kan de poes of de kleine pup ook door een groot luik?

null

Zeker ! Ons gepatenteerd systeem van flap is er voor ontworpen dat een klein dier (pup, poes, kitten) door het luik kan omdat het enkel het onderste latje moet openen terwijl een groot dier de volledige flap open duwt. Dit was een erg belangrijke stap in de ontwikkeling van onze luiken.

Is er toegangscontrole met chips?

null

Tomsgates bouwt uitsluitend duurzame hondenluiken en poezenluiken. De toegangssystemen die bestaan op basis van chips halen dezelfde duurzaamheid niet en riskeren jou dus snel in de steek te laten. Daarenboven zijn  chipsystemen niet erg diervriendelijk. Beter is om met de afsluitdeur aan jouw hond of kat duidelijk te maken dat het luik nu gesloten is.

Krijg ik nu de dieren van de buren binnen?

null

Anders dan andere hondenluiken en kattenluiken, zijn de onze niet doorzichtig. Voor een dier dat passeert, is het dus niet duidelijk dat het een doorgang is maar bv. een rooster.

Kunnen inbrekers via mijn luik binnen?

null

Een Tomsgates luik in de webwinkel komt standaard met een massieve afsluitdeur van 2 cm dik met stalen slot en hengsel. Daarenboven is het luik niet doorzichtig en ziet het er niet uit als een typisch hondenluik.

Hoe wordt het luik geleverd ?

Hoe wordt mijn luik geleverd?

null

Wij bezorgen het pakket aan bpost die samenwerken met DHL en Postnl in sommige landen, bijvoorbeeld in Nederland. Mocht het kattenluikje of het hondenluik beschadigd aankomen of mocht er enig ander probleem of vraag zijn betreffende de aflevering, aarzel niet ons te contacteren. We brengen het meteen in orde ! Indien jouw luik beschadigd aankomen zullen we het meteen vervangen. De vervoerder wordt automatisch gekozen in onze webshop.

Ik heb niet gekregen wat ik verwacht had!

null

Indien je bij levering iets ontvangt dat anders is dan wat je in gedachte had bij bestelling, contacteer ons dan meteen. We lossen het meteen op ! Als we niet tot een oplossing komen die voor jou goed is, betalen we jou vanzelfsprekend terug.

Het technische van het luik

Heeft een houten luik speciaal onderhoud nodig?

null

Ieder dier heeft wat vet op z’n vacht en dat kan op het luikje gaan zitten. Dit kan je met een eenvoudig zeepsopje verwijderen. Mocht het luik na verloop van tijd wat schraal worden van de zon of de regen, kan je het licht opschuren en behandelen met olie voor hout. Behandel het liever een keertje teveel dan te weinig, het hout zal je dankbaar zijn en lang mooi blijven.

Mijn luik is kapot!

null

Onze hondenluiken en kattenluiken zijn duurzaam, gemaakt om jaren mee te gaan. Evenwel zijn onze rubbers en houtsoorten natuurlijke producten die gebreken kunnen vertonen. Deze materiaalgebreken zullen binnen de 2 jaar voorkomen, wat overeenkomt met de garantietermijn. Wij zullen dan de nodige herstellingen uitvoeren in garantie. Mocht er zich later nog een probleem voordoen, contacteer ons dan zeker want we zullen altijd een oplossing zoeken.

Wat zijn de afmetingen van de luiken?

null

Je vindt hier alle afmetingen. Onze deurluiken zijn standaard voor deuren tot 6 cm maar zijn ook beschikbaar tot 15 cm. Aarzel niet ons te contacteren als er vragen over zijn ! 

Kan ik m'n luik zelf installeren?

null

Dat kan zeker !

Je maakt de opening, schuift het luik er in en schroeft het met 4 vijzen vast. We hebben als handleiding enkele installatievideos voorzien.

Wat gebeurt er als ik een installatie bestel?

null

Indien je deze optie kiest word je gecontacteerd om een afspraak te maken voor onze installateur. De installateur zal op de afgesproken dag en uur jouw luik komen installeren, dit duurt ongeveer anderhalf tot twee uur voor een deurluik en ongeveer vijf uur voor een muurluik.
Wij nemen bouwafval mee, werken met stofafzuiging en laten alles netjes achter.

Kan een luik ook in een muur geïnstalleerd worden?

null

Zeker !

We hebben hier een ruime ervaring in en hebben daarvoor gespecialiseerd materiaal waardoor we stof-arm kunnen werken. Hier hebben we ongeveer vijf uren werk aan.

Ook het puin nemen we mee zodat alles netjes achter blijft.

Kan een luik ook in glas geïnstalleerd worden?

null

Dit adviseren wij enkel met gehard glas (kan ook geïsoleerd gehard glas zijn. Hou er immers rekening mee dat er op glas veel spanning kan staan (bv. in de winter wanneer het buiten vriest en binnen warm is), waardoor de kans groot is dat gewoon glas zou gaan scheuren of barsten omwille van de opening van het luik.

Ook mogelijk is een gedeelte van het glas te vervangen door een paneel waar het luik in geïnstalleerd kan worden of een luik door de muur te installeren.

BTW, Verzendkosten en levertermijn

BTW

null

Je bent klant binnen de EU ?

  1. de prijzen zijn BTW inbegrepen
  2. klanten buiten België kunnen een geldig BTW-nummer ingeven waardoor de BTW verlegd wordt naar de land van aankoop

Je bent klant buiten de EU ? 

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Is er een btw-voordeel als ik m'n luik laat installeren

null

Inderdaad ! In België kan je onder bepaalde voorwaarden een mooi btw-voordeel halen, het installeren van jouw luik wordt dan zéér interessant !

Verzendkosten en levertermijn

null

Tijdens het produceren en klaarzetten van jouw bestelling houden we je op de hoogte.

Aarzel niet ons te contacteren als je iets dringend geleverd wil hebben.

Standaard levertermijnen:

Plaats van Levering Kosten
verzekerde zending
Levertermijn
Rubberwood deurluiken
en Nipper (S) eiken luiken
Levertermijn
andere webshop luiken
België Deurluiken: 18,75 euro + BTW

Muurluiken: 32,14 euro +BTW

6 tot 7 werkdagen 11 tot 12 werkdagen

EU-landen,
Zwitserland
en Verenigde staten
Deurluiken: 25,89 euro + BTW

Muurluiken: 41,07 euro + BTW

8 tot 10 werkdagen 11 tot 13 werkdagen

buiten de EU
65,00 euro 10 tot 15 werkdagen 15 tot 20 werkdagen

Heb je toch nog vragen?

Save Your Cart
Share Your Cart