1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Het kattenluik of hondenluik in de muur: de meest comfortabele oplossing !
Voordelen

Het kattenluik of hondenluik in de muur: de meest comfortabele oplossing !

We hebben ervaring met het plaatsen van luiken sinds 2014. Je gaat een gat maken in een deur, in een muur of een raam, wat best ingrijpend is.
Lees dus onderstaande en aarzel niet om ons te contacteren met jouw vragen !

De meest comfortabele: een honden- of kattenluik door de muur

Onze luiken door de muur hebben een dubbel flap: een extra flap aan de binnenzijde. Tussen de beide flaps ontstaat een isolerende luchtlaag waardoor je in de winter niets meer merkt van de buitenkoude wanneer jouw hond of kat door het luik gaat. Onze luiken hebben ook een stevige massiefhouten tunnel, wat noodzakelijk is om de isolerende luchtlaag vast te houden en die er ook voor zorgt dat jouw dier comfortabel binnen- en buiten kan !

Is een gat in de muur niet te ingrijpend ? Eigenlijk niet: een muur kan eenvoudig hersteld worden mocht het luik ooit weg moeten. Binnenmuren kunnen perfect terug dichtgemetseld en bezet worden en als je geen gevelstenen meer in reserve hebt, kan onze installateur jouw stenen netjes uitbreken en bij jou achterlaten bij de installatie.

Nadeel ? De kostprijs ligt hoger omwille van het extra materiaal en de werkuren. Je mag wel gerust zijn: de klantentevredenheid is érg groot.

De voor de hand liggende: een honden- of kattenluik door de deur

Het is logisch hé … net zoals het baasje gaat de hond of de kat door de deur, weliswaar door z’n eigen mini-deurtje in de grote deur. Het voordeel is dat de installatie snel gebeurd is, zeker met het systeem dat we bedacht hebben om onze luiken te installeren: gat maken met de bijgeleverde mal, luik inschuiven, vastzetten met sluitkader en klaar. Niet vergeten de buitenzijde af te kitten ! Wij doen de installatie natuurlijk graag voor jou.

Het zelf-installeren is een project dat een doe-het-zelver best leuk zal vinden: het luik is stevig en van goed materiaal … geen gefriemel of gepruts. Nog een tip: als je een “naturel” luik neemt dat je zelf wil gaan afwerken, doe het afwerken dan wel voor je het installeert. Het luik schilderen als het op een tafel ligt is heel wat comfortabeler werken dan op de knieën voor de deur !

Nadeel ? Geen. Bekijk wel voor de volledigheid de voordelen van een installatie door de muur.

Een speciale: een honden- of kattenluik door een raam of een glazen deur

Hier zijn in grote lijn twee varianten: het luik installeren in een paneel of het luik installeren in het glas. Beide oplossingen vragen heel wat technische coördinatie met uw schrijnwerker of glazenmaker maar dat is geen probleem, dat doen we graag voor jou.

Let wel bij schuifdeuren dat de uitstekende delen van het luik de voorbijschuivende deur niet raken ! Contacteer ons best even voor meer details.

De installatie in een raam is wel erg speciaal en zeer mooi.

Hierbij een bijzonder geslaagd voorbeeld door onze glazenmaker. Voor steeds vaker voorkomende “glazen gevels” is dit een goede oplossing. Het gat in een dubbel beglaasd raam wordt bij de productie van het raam gemaakt, het kan dus niet in een bestaand raam gemaakt worden.

Nadeel ? Het vraagt heel wat coördinatie maar dat doen we graag voor jou. De aanpassing aan het glas en schrijnwerk is een extra kost.

Houten kattenluik gemaakt door Tomsgates geïnstalleerd in een raam van een rustieke woning met een kattenren en krabpaal voor katten

Tenslotte: een luik in een vliegenraam, vliegendeur of hordeur

Je kan een luik plaatsen in jouw hordeur als dat een vast paneeltje heeft. Hoe dik het paneeltje is, maakt niets uit: onze luiken kunnen geïnstalleerd worden in panelen die minder dan een millimeter dik zijn !

Op bijgevoegde foto zie je wel een heel slimme combinatie van deur en vliegendeur ! De luikjes zijn perfect tegenover elkaar geplaatst zodat de honden van deze eigenaars altijd binnen- of buiten kunnen door de vliegendeur.

Dus … alvorens te kiezen voor een deur, muur of raam, kijk even in je woning rond en denk aan jouw comfort en dat van je hond of kat. Weet dat er veel mogelijkheden zijn.

Je viervoeter blij maken met een luik? Bekijk ons aanbod

Delen:

Save Your Cart
Share Your Cart