De juiste maten voor een kattenluik


We gaan het niet moeilijk maken.

Heb je een gewone huiskat, neem dan een luik van het formaat van een Tomsgates Nipper (Small, 20 cm breed x 24 cm hoog). Voor kleine katjes het model Felix (Extra Small, 12 cm breed x 18 cm hoog) en voor grote Maine Coons of Savannahs kan je het model Jake (Medium, 28cm breed x 34 cm hoog) nemen.

Wil je zeker zijn ?

Doe dan even de “deurtest”: zet jouw deur ongeveer 12 cm open en roep je kat binnen. Als de kat er comfortabel door kan (zonder wringen dus), is de Felix (XS) geschikt. Bij 20 cm is het de Nipper (S) en anders Jake (M).


Heb je meer dan één kat? 

neem dan zeker een voldoende groot formaat zodat ze er samen door kunnen of de ene binnen kan komen terwijl de andere buiten gaat :-) Groot plezier !


Zowel een hond & kat ?

Stel, je hebt een Berner Sennen en een kat. Geen probleem: de kat kan ook door het luik van de Berner omdat de kat enkel de onderste lamel moet open duwen om buiten te geraken en niet het hele luik. Kleintjes kunnen bij ons perfect door de grootste luiken.En voor in een muur ? 

Dan gelden dezelfde formaten maar je zal zien dat we geen Felix (Extra Small) maken voor in een muur. We vinden het gewoon te smal om leuk en comfortabel te zijn voor jouw kat. We maken dus muurluiken vanaf het formaat Nipper (Small) maar niet kleiner. 


Hoe dik is mijn buitenmuur ?

Onmogelijk precies te zeggen tot je het gat gemaakt hebt. Vandaar dat we onze luik met overlengte maken zodat je ze precies goed kan afzagen wanneer je het gat gemaakt hebt en de muurdikte kan meten. We hebben 2 maten: eentje voor muren tot 43 cm (bijna alle gewone geïsoleerde muren) en tot 55 cm (zeer oude gebouwen of super geïsoleerde woningen).


Hoe dik is mijn binnenmuur ?

Meestal volstaat voor binnenmuren een “deurluik” voor installatie in panelen tot 15 cm. 


Graag een overzicht ?

Download hier de PDF's met alle technische maten van onze luiken voor in deuren  en van de luiken voor in muren.

Nederlands

  

Engels